Desigur ca in acest moment portalul romanilor din Germania are mai multi vizitatori decat site-ul romanilor din Munchen, site-ul nostru fiind foarte nou. e4De a reusit sa oferepana acum informatii pentru romanii aflati in Germania, Austria si chiar Elvetia, insa avand in vedere ca in Munchen sunt foarte multi studenti, am decis sale dedicam si noi o pagina speciala.

Nu vom reusi sa oferim informatii corecte si de actualitate fara ajutorul celor ce sunt deja acolo, asa ca ne bazam foarte mult pe sprijinul studentilor romani din Munchen care vor oferi informatii cu privire la modul in care poti ajunge sa studiezi in Germania.

Evident ca pentru a studia in Germania va trebui sa stii limba germana, desi banuiesc ca se poate studia si in engleza. Dar cum ajung sa studiez in Germania?

Cum se poate ajunge in Germania la studii

Din informatiile gasite pana acum, se pare ca nu este prea complicat sa ajungi in Germania la studii. Pentru ca invatamantul in Germania este gratuit, chiar si pentru straini, acest lucru ar trebui sa-i bucure pe romani. Ce este insa important, este  sa dovediti ca va puteti intretine pe parcursul studiilor. Asta e mai dificil.

Daca nu dispui de cel putin 600 de euro pe luna pentru o perioada de un an, atunci ai nevoie de Verpflichtungserklärung, adica un cetatean german sa garanteze ca te va intretine.  evident ca va trebui sa te inscrii la o universitate din Germania, sau cum e cazul nostru din Munchen. Aici va trebui sa depui copii legalizate dupa actele de studii, iar cel mai bine ar fi sa ai deja un an (doua semestre) deja facute in Romania.

Daca nu stii limba germana, si nci nu ai gasit o facultate care sa permita studiile in limba engleza, va trebui ca pe parcursul unui an sa faci un cur de limba germana, structurat pe patru niveluri, din pacate platit.

studii in germania