Nu este un secret faptul ca pentru multi turisti Germania – este Berlin, Hamburg, München, si alte doua sau trei orase mari, unde se poate bea bere in mod traditional si vedea unul dintre castelele cu care aceasta tara este atat de bogata. Noi credem insa ca printre cititorii nostri sunt si dintre cei care vor fi interesati sa vada si aceste locuri ale Germaniei, cele care sunt rareori mentionate in ghiduri si cei care au vazut o multime de metropolele, iar acum vor un pic de relaxare in pace si liniste.
Va prezentam in doua etape primele zece orase importante din Germania, despre ale caror nume nu ati auzit inca.

1.  Quedlinburg
Acest oraa vechi din landul Saxonia-Anhalt, cunoscut ina din secolul al X-lea, a supravietuit miraculos bombardamentului din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Situat langa lantul muntos Harz, cel mai nordic din Germania, Quedlinburgul te cheama prin castelul, care se inalta falnic pe dealul Schlossberg peste casele medievale si cladirile renascentiste. Biserica Colegiata, castelul si orașul vechi istoric din Quedlinburg au fost inscrise in anul 1994 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO, centrul Quedlinburg, o multime de cladiri a caror varsta este mai mult de sase secole.

2.  Monschau
Aceasta comoara se ascunde in muntii Eifel (in Belgia, este cunoscut sub numele de Ardeni) langa Bonn si Köln, Monschau este un oraa din landul Renania de Nord-Westfalia. Orasul Monschau pare inghetat in timp: aici puteti veni sa vedeti casele timbered, strazile inguste si vechiul castel construit in secolul al XII-lea. Apropo, in timpul verii el gazduieste un festival de muzica clasica. In plus, iarna in oraa vin zeci de mii de fani a sarbatorilor de iarna: in Monschau se organizeaza o piata traditionala de Craciun. Ei bine, printre altele, orasul este considerat o statiune, iar refacerea sanatatii intr-un loc atat de pitoresc este o placere.

3. Rothenburg ob der Tauber (Rothenburg an der Tauber)
Rothenburg ob der Tauber este un oras din Franconia Mijlocie, landul Bavaria. Se pare ca, judecand dupa numele mandru, acest oraa ar trebui sa stea pe raul Tauber. Dar nu, Rottenburg este situat pe un platou de munte, care se ridica deasupra raului. Astazi, acest oras dragut din nordul Bavariei are obiective turistice autentice si o istorie bogata din Evul Mediu, Rothenburg ob der Tauber a fost unul dintre cele mai prospere orase din regiunea istorica Franconia. Dar astazi acest loc – ilustrarea vietii medievale inghetata in timp, un oraa aproape de basm, cu o retea de strazi inguste si o atmosfera unica.

Rothenburg

Rothenburg ob der Tauber (Rothenburg an der Tauber)

4. Freiburg im Breisgau, sau pur si simplu Freiburg – un ora de dimensiuni medii din landul Baden-Württemberg, Germania, in regiunea Breisgau, la marginea vestica a partii de sud a muntilor Padurea Neagra. Este considerat cel mai insorit si mai calduros oraa din Germania. Atractia sa sunt rauletele care curg pe strazile orasului vechi. In germana ele se numesc Bächle. Se crede ca au aparut in secolul al treisprezecelea: astfel locuitorii orasului se salvau de incendii. Conform unui alt punct de vedere, animalele domestice se adapau din raulete. In general, prezenta Bächle hidrateaza destul aerul. povestile locale spun ca, daca o fata a intrat accidental in rau, atunci se va casatori cu sigurantacu un rezident din Freiburg.

5. Trier
Orasul poate fi mandru de statutul sau: se crede ca este cel mai vechi din Germania, deoarece a fost fondat de imparatul roman Augustus. Trier este un oras din vestul Germaniei, landul Renania-Palatinat, situat pe cursul raului Mosela. Trier are statut administrativ de district urban, adica este un oras-district. Modernul Trier este o combinatie unica de confort real german si o atmosfera de veche asezare romana atipica pentru Germania. Aici obligatoriu trebuie vizitata Black Gate (Poarta Nigra), Catedrala din Trier Sfantul Petru, care deja mai mult de treizeci de ani se afla in Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, precum si controversatul palat roz de Electorii, dintre care o aripa a fost construita in stil renascentist, iar al doilea – rococo evident. Apropo, Trier este orasul natal al lui Karl Marx.