Romanii care nu au permis de conducere atunci cand se muta in Germania, dupa ce au facut documentele pentru Anmeldung vor trebui sa obtina permisul de conducere pe teritoriul Germaniei – nu incercati sa pacaliti si sa-l obtineti in Romania, riscati sa ramaneti fara el. Dar cat costa permisul de conducere in Germania, caci am vazut ca circula tot felul de cifre, de la 2.000 de euro in sus. Nu e chiar asa de scump, dar nici ca in Romania de ieftin nu este. Iar impedimentul cel mai mare il reprezinta limba germana, evident.

Cat costa permisul de conducere in Germania

Daca i peste 18 ani si evident ai deja Anmeldung  dar in plus stai si peste 185 de zile pe an in Germania – am vazut cazuri in care desi au locuinta in Germania, multi stau maxim trei sau patru luni pe an aici, deci daca ai indeplinit aceste cerinte, poti sa depui actele pentru scoala de soferi, la finalul careia vei obtine permisul de conducere nemtesc! Atentie! Daca ai deja permis de conducere romanesc il poti transcrie aici fara probleme, costurile sunt foarte mici!

Primul pas este testul medical – cel de vedere fiind eliminatoriu. Costul testului de vedere este mic, doar 6,43 EURO si ca sa-l treceti trebuei sa aveti acuitatea vizuala la ambii ochi minim 70%. Daca aveti nevoie de ochelari, va trebui sa-i purtati la examen si la orele de condus! A doua taxa este cea pentru cursul de prim ajutor, asta e ceva mai scump si costa intre 20 si 30 de euro, in functie de unde alegeti sa-l faceti, la Politie, la Pompieri sau la oranizatii autorizate. Nu direaza mult, sase ore si va invata ce sa faceti in caz de necesitate – accident.

Scoala de soferti la nemti este ca si la romani, formata din practica si teorie. Veti plati cererea de inscriere ( Straßenverkehrsamt )  5,10 EURO, la care se adauga taxa de inscriere la proba practica si cea teoretica, in valoare de 91,75 de EURO si respectiv 22,49 EURO. Apoi uremeaza diferite alte costuri care este adevarat, in functie de land pot ajunge si sa depaseasca 2.000 de EURO! Scump da face, vorba unui prieten de-al meu care face cursuri MPU – acele cursuri obligatorii pentru cei cu permisul suspendat in Germania!

permisul de conducere in Germania

Cat costa permisul de conducere in Germania