Cu siguranta ca ati vrea sa vedeti Castelul Linderhof, iar daca tot v-am spus ca puteti ajunge rapid de la Munchen, cu siguranta ca va veti strange doi sau trei prieteni, o singura masina si directia Oberammergau, cea mai apropiata comuna de langa Castelul Linderhof. Eu va prezint doar o poza din gradina, va las pe voi sa descoperiti cat de frumos poate fi in vizita la Castelul Linderhof din Bavaria.

Opera de arhitectura dateaza din anul 1874, dar a fost terminat abia in anul 1886, ctitorul Castelului Linderhof fiind Ludovic al II-lea ( al Bavariei ), car e a decedat exact in anul in care castelul a fost terminat. Daca vreti sa vizitati si restul de castele construite de Regele Bavariei, nu aveti decat sa intrebati care sunt si unde se gasesc. Castelul Linderhof est ecel mai mic din cele trei, insa va zic ca aveti ce vedea, atat  in interior dar si in exterior.

Ca sa va dati seama de frumuseta lui, aflati ca anual aproape jumatate de milion de turisti vin sa-l vada, de ce sa nu fii si tu unul din ei. Pentru iubitorii de turism, atunci cand evident timpul va permite, va invit sa vizitati si castelul Hohenschwangau, mult mai celebru. Nemtii prefera sa-i spuna Schloss Hohenschuangau, iar faptul ca regele Ludovic al II-lea era supranumit regele nebun, nu pare sa supere pe nimeni. Iar de la Castelul Hohenschwangau pana in Austria nu mai aveti decat doi pasi, sa mergeti sa beti o bere la umbra unui copac austriac [ am vrut de fapt sa va aduc aminte ca in Austria 47% din suprafata tarii o reprezinta padurile ].

Castelul-Linderhof