Unul dintre cele mai moduri de a petrece timpul liber in Munchen in sezonul rece este patinajul.  Oferta in oras este foarte diversificata – patinoare in aer liber, pe lacuri, canale  sau patinoare inchise.

Patinoar Karlplatz

Patinoar Karlplatz

In Karlplatz (Stachus ) pe perioada sarbatorilor ( 22 noiembrie – 19 ianuarie) este instalat un patinaor in care au loc diverse concerte de muzica, prezentatii de patinaj sau alte evenimente culturale.

Karlplatz

La Olimpia, patinoarul este zilnic deschis, iar in weekend seara se organizeaza discoteca pe gheata. Preturile sunt accesibile – intrarea costa 4,5 Euro iar inchirierea unei perechi de patine 4 Euro.

Daca preferi sa patinezi in aer liber, patinoarul din Ostpark este cea mai buna alegere – pista e lunga si destul de lata si intrarea costa 3 Euro.

Cand vremea ramane sub zero grade mai mult de 3 zile consecutive se deschide Schlosskanal ( canalul din fata palatului Nymphenburg ). Patinajul si jocuri specifice pe gheata practicate de 500 de ani sunt incalzite cu bauturi calde ( Gluhwein sau Kinderpunch ).