Situatia recenta din Ucraina, prin care Rusia a atacat si cucerit Crimeea, ca si cum in ziua de azi poti acapara orice teritoriu iti doresti a atras atentia si comunitatii romanesti din Muchen. Ultima declaratie a lui Vladimir Putin, catalogat de Angela Merkel ca fiind de pe alta planeta, a reusit sa o enerveze pe cancelar. Asemanarea dintre unirea celor doua Germanii cu furtul rusesc din Crimeea a facut ca situatia din Germania sa se radicalizeze fata de comportamentul aberant al Kremlinului.

Am dori sa vedem si o reactie mai “incisiva” a romanilor din Munchen fata de atacul fara precedent la suveranitatea si independenta tarilor din Europa. Va reamintim ca deja Polonia si Tarile Baltice [ Estonia, Letonia si Lituania ] s-au adresat NATO pentru a le asigura independenta, dupa amenintarile mai mult sau mai putin mascate ale Moscovei.

Polonia si Finlanda sunt pregatite de razboi, desi cred ca asta va fi sfarsitul rusilor in Europa, daca mai fac un pas, prevad un final ca in Razboiul Malvinelor din 1982. Atunci Argentina jubila pana la sosorea armadei din UK, apoi in doar 48 de ore s-a asternut pacea peste insula ocupata de argentinieni.  Daca Rusia nu cucereste intreaga Ucraina, atunci cea mai mare greseala ar fi sa ocupe Odesa si Basarabia istorica, caci in maximn 72 de ore Sevastopolul va fi facut una cu pamantul, iar apoi armatele rusesti vor pieri ca si cum nu au fost din sudul Ucrainei.

Cum va supravietui Crimeea ruseasca cand apa potabila si gazul vin din Ucraina nu stiu, tocmai de aceea inclin sa cred in scenariul avansat de Polonia si Finlanda.

Angela Merkel si Vladimir Putin

Angela Merkel il avertizeaza pe Putin: Nu te atinge de Moldova sau de Romania caci ai sa sfarsesti in sant!