Astazi am primit mai multe cereri de locuri de munca in Munchen, o parte dintre ele fiind sosite de la romani ce s-au stabilit deja aici. Iata ce ne scrie Andrada:

Buna ziua, ma numesc Andrada, locuiesc de o luna in Unterhaching ( foarte aproape de Munchen) si caut un loc de munca. Nu sunt sigura ca postez anuntul unde trebuie si daca gresesc imi cer scuze. Sunt tehnician maseur, am lucrat ca voluntar timp de patru ani la asociatia romana pentru persoane cu handicap mintal pe post de instructor. Nu vorbesc limba germana inca dar vorbesc foarte bine engleza, am lucrat ca si customer service representative pentru o firma americana. Sper din tot sufletul ca ma puteti ajuta. Am vazut ca se cauta personal pentru curatenie, ambalat, etc si limba germana nu este obligatorie dar anunturile sunt din Romania si contractul trebuie semnat in Romania iar eu sunt deja in Germania ūüėõ¬†Multumesc anticipat si scuze inca o data daca nu am postat corect, o zi buna!

Draga Andrada, ai postat unde trebuie, adic ape site-ul romanilor din Munchen, insa ca de obicei exista o problema, limba germana. Asa cum am mai spus in nenumarate randuri, fara a cunoaste limba poti lucra fie ca super-specialist [ caz in care nemtii accepta orice fel de comunicare cu angajatii ] fie la intermediari – romani, ucrainieni sau rusi. Prin urmare, incercati sa cautati mai intai pe site-ul EURES ofertele de la angajatorii germani, iar intre timp incepeti sa invatati limba germana. Stiu ca asta vi se spune mereu, insa este un adevar – fara a cunoaste limba de obicei este foarte greu sa te angajezi in Germania.

Job-uri in Munchen