Vineri 5 septembrie 2014 la galeria Consulatului general al Romaniei la München, in prezenta unui numeros public, s-a deschis expozitia de pictura a doamnei Carmen Eminger, sub titlul “Anderwelten”.

Carmen Eminger a crescut la Bucuresti unde a studiat electronica. Din 1984 traieste in Germania. A lucrat ca inginera la Siemens, unde a urmat primele cursuri de pictura.

Din 2009 intensifica activitatea artistica si ia cursuri la Geo Goidaci si Mariana Skvortova. In acelasi an expune in cadrul Universitatii populare Ismaning. Una din lucrarile ei este publicata in ziarul Süddeutsche Zeitung. Pe langa cursuri particulare, intreprinde calatorii de studii la Paris, Barcelona, Madrid si Istambul. Expune in repetate randuri la galeria “Edit. K. Raum” din Deggendorf, galerie prezidata de artista Liana Axinte.

Spicuim din prezentarea domului profesor Geo Goidaci : “Carmen Eminger s-a dedicat picturii incepand cu icoane pe lemn. A invatat intr-un timp record tehnica picturii in acrilic si ulei. Lucreaza in culori vii, uneori contrastante, alteori vibrate in armonii subtile. Lucrarile doamnei Eminger se pot incadra stilistic in simbolism sau realismul magic. Temele ei preferate sunt inspirate din legende, mituri sau din trairi onirice.”

expo_n

Carmen Eminger expune 21 de lucrari de dimensiuni medii (50×70 cm). Expozitia poate fi vizitata pana la data de 22 septembrie, in zilele de luni, miercuri si joi intre orele 9 – 14, iar joi intre orele 14 – 17. Tramvai 16 si 18 statia Effner-Platz.

Geo Goidaci